sterretjes5(1).jpg

Aan 1 blik genoeg hebben, dat werkt fijn samen!

- Mariska en Mariëtte , Pedagogisch medewerkers

Samen sta je sterk!

Mariette: Ik werk al bijna 12 jaar bij Hupsakee waarvan 11 jaar bij de Sterretjes groep op de locatie Delpratsingel. Jarenlang heb ik met een vast team op de groep gewerkt. Totdat vorig jaar ineens een aantal collega’s met een HBO diploma op zak verder gingen kijken en een Hbo functie zijn gaan opvullen. Dat was super jammer want het is heel erg fijn om een stabiel team te zijn. We mochten als groep gaan bedenken wie of wat voor persoon we nog misten op de groep. We wilden natuurlijk allemaal dat het weer zo’n fijne eenheid zou worden. Ik wilde heel graag Mariska op de groep. Die had echter al een vaste groep dus dat zou lastig worden. Gelukkig zag Mariska het ook wel zitten en hebben we het voorgesteld aan kantoor. Die hebben echt wel getwijfeld omdat er daarmee nog een groep door de war werd geschopt. Maar gelukkig vinden ze op kantoor werkplezier heel belangrijk en werd er geluisterd naar onze wens.

buiten.jpg

Lastige beslissing

Mariette: Ik zag Mariska regelmatig omdat ze op de naastgelegen groep werkte. Ik vond haar altijd zo lief voor de kinderen! Ze is heel geduldig en kan heel goed luisteren. Ze ziet precies wat een kind nodig heeft. En ze is gewoon ook een chille collega waar je ook een lolletje mee kan maken. Het leek me super als ze bij ons op de groep zou komen.

Mariska: Ik vond het heel erg lastig want eigenlijk wilde ik “mijn” kindjes niet in de steek laten. Je bouwt zo’n fijne band met kinderen op. Ze komen als baby op de groep en je ziet ze groeien. Ook met ouders krijg je echt een klik. En ik had het daar met mijn collega’s ook naar mijn zin. Maar toen ik gevraagd werd door de Sterretjes groep begon het toch een beetje te kriebelen. Ik heb wel echt een heel fijne klik met Mariette en ik zou dan 1 dag met haar samen gaan werken. Ook de andere collega’s van de groep spraken me aan. En ineens was ik om….de uitdaging riep!

Dreamteam

Mariska en Mariette: Inmiddels werken we een half jaar samen op de groep en waar we op hoopten dat blijkt helemaal te kloppen. We hebben hetzelfde idee over hoe we een dag graag willen invullen met de kinderen. Kijken en luisteren naar wat de kinderen nodig hebben en daarop inspelen. Daarin liggen we heel erg op 1 lijn. We hebben vaak aan 1 blik genoeg om te weten wat we willen gaan ondernemen. Gaan we daardoor een keer een kwartiertje later aan tafel omdat we net nog even een dansje in de waterplassen gingen maken? Vinden we allebei geen probleem. Dat is zo fijn, dat je elkaar aanvoelt en dat je niet steeds hoeft te overleggen over wat je nu wel of niet moet gaan doen.

Het allerleukste

Wat we het leukste vinden aan het samenwerken op de groep? De spontane momenten pakken. Er lekker op uit met de bolderkar. Hup de muziek aan en lekker dansen. Bij warm weer de regendouche aan en samen in de “regen” dansen. Gewoon lekker gek doen en kijken naar wat er wel kan in plaats van wat er niet kan. Sfeer op de groep vinden we heel belangrijk en die is goed omdat we er met elkaar en met de kinderen een feestje van maken. Wij blijven dus gezellig samen werken! Enneh, inmiddels is een van onze “oude” collega’s lekker terug gekomen en zijn we weer een compleet team!

Interesse of meer weten?

Je mag ons altijd vrijblijvend even bellen, mailen of appen. Of vul het formulier in en wij nemen contact met jou op!

buiten9.jpg