betty.jpg

Als de kinderen, terwijl ik de ramen aan het zemen ben, met hun neus tegen het glas gedrukt naar me zwaaien. Dan smelt je toch?!

- Betty , Groepshulp

Al heel lang werkzaam bij Hupsakee!

Sinds 2012 werk ik bij Hupsakee als groepshulp. Al een behoorlijke tijd en officieel zou ik inmiddels met pensioen kunnen gaan. Maar geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt want ik vind mijn werk en de kinderen veel te leuk!

Een dag werken bij Hupsakee

Ik werk vijf dagen in de week waarvan drie op de Paardeweide en twee op de Delpratsingel.

Mijn dag ziet er ongeveer als volgt uit:

Als ik smorgens om half 8 binnenkom heb ik het gelijk heel druk. Ik zet meteen de eerste was aan en begin met de toiletten, de deuren en de ramen in de deuren. Dan maak ik het aanrecht even lekker fris voor de dag. De eerste was die nog in de droger zit vouw ik op en breng ik rond op de groepen. Ik pak de vaatwasser uit van de vorige dag en ruim op. Ik heb even tijd voor een kopje koffie met Kees (de conciërge) en ga gauw weer door. Ik pak iedere dag 2 slaapkamers die ik van boven tot onder poets. De bedden verschoon ik, ik haal de bedden van de muur af en poets ze van voor tot achter, spijl voor spijl. Dat moet gewoon lekker fris zijn want je wil niet in een vies bed liggen toch? Daarna zuig en dweil ik de kamers goed en zorg ik dat het stofvrij is.

Als de kinderen buiten spelen maak ik gauw even een babyhoek schoon. Even lekker de mat eruit zodat ik overal goed bij kan. Zodra de kinderen weer binnen komen ben ik alweer klaar. Ik eet even een boterhammetje met Kees en zie links en rechts iets liggen wat ik ook gauw nog even aanpak. Als de kinderen klaar zijn met eten ruim ik de vaat op en heb ik ondertussen alweer een was weggewerkt. Daarna gaan er veel kinderen slapen en is er een rustmomentje op de dag. Dan doe ik alle “stille” klusjes die geen lawaai maken zoals afstoffen, speelgoed schoon maken…..tussendoor zijn er nog 100 klusjes en klets ik natuurlijk ook veel met die lieve kindjes en met de collega’s. Geef ik een keer een flesje, ga ik mee met een uitstapje, helpt een kind me met de was opvouwen. Heerlijk dat contact met de kinderen! Eigenlijk is iedere dag weer net even anders.

Het mooiste aan mijn werk

Wat ik het mooiste vind aan mijn werk? Natuurlijk vind ik het heerlijk als alles weer lekker fris is. Maar het aller mooiste is het contact met de kinderen. De mooie uitspraken die ze doen. Of als ze, terwijl ik de ramen aan het zemen ben, met hun neus gedrukt tegen het glas naar me zwaaien. Dan smelt je toch?

Interesse of meer weten?

Je mag ons altijd vrijblijvend even bellen, mailen of appen. Of vul het formulier in en wij nemen contact met jou op!

buiten9.jpg