saskia1.jpg

Het werken op een verticale groep zorgt voor veel afwisseling en uitdagingen. Een kind 4 jaar lang mogen volgen en zien ontwikkelen, zorgt voor een hechte band zowel met het kind als de ouders.

- Saskia , Pedagogisch medewerker

Van het onderwijs naar de kinderopvang!

Mijn naam is Saskia en ik ben getrouwd met Peter en een trotse mama van 3 dochters (Die allemaal bij Hupsakee hebben gezeten).

Na het afronden van de Pabo heb ik een aantal jaren voor de klas gestaan als inval juf op verschillende basisscholen. Door onder andere een verhuizing besloot ik om tijdelijk te gaan werken in de kinderopvang en zo kwam ik terecht bij Hupsakee. Het kleinschalige en de huiselijke sfeer bij Hupsakee sprak me erg aan en al snel kwam ik erachter hoe ontzettend leuk het werken is met deze doelgroep. Het werken op een verticale groep zorgt voor veel afwisseling en uitdagingen. Een kind 4 jaar lang mogen volgen en zien ontwikkelen, zorgt voor een hechte band zowel met het kind als de ouders. Het is mooi om te zien hoe kinderen van verschillende leeftijden op elkaar reageren en van elkaar leren.

saskia2.jpg

Geen dag is saai als je werkt met kinderen

Verder spreekt het pure en de spontaniteit van het jonge kind me erg aan. De grappige uitspraken die ze maken, het knuffelen, het inspelen op hun behoeften en belevingswereld. Dit alles zorgt ervoor dat geen enkele dag saai is. Ik vind het een uitdaging om samen met mijn fijne collega´s ervoor te zorgen dat er een veilige huiselijke sfeer heerst op de groep, waar de kinderen kunnen ontdekken en zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo. Geen enkele dag en geen enkel kind is hetzelfde. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen zich gezien voelen en op het einde van de dag weer blij en vol verhalen naar huis gaan.

Na 15 jaar Hupsakee ging het kriebelen

Ondanks 15 mooie jaren bij Hupsakee besloot ik om te gaan voor een nieuwe uitdaging en weer eens te proeven van het onderwijs. Ik ben gaan werken in het speciaal basisonderwijs, maar al heel snel kwam ik tot de conclusie dat mijn hart nog steeds in de kinderopvang lag. Ik miste de kinderen, mijn fijne collega´s en de fijne huiselijke sfeer van Hupsakee.

Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik de kans heb gekregen om weer terug te keren naar mijn oude plekje en werk ondertussen alweer een aantal maanden met veel plezier bij Hupsakee.

Interesse of meer weten?

Je mag ons altijd vrijblijvend even bellen, mailen of appen. Of vul het formulier in en wij nemen contact met jou op!

buiten9.jpg